söndag 28 november 2010

Brrr...fy tusan vad vi....

...höll på att frysa ihjäl på julmarknaden! "Det var som värsta tropiska hettan fast tvärtom", som Tygterrier uttryckte sig. Det är förresten hon som utövar fågeldansen på fotot för att hålla upp värmen. Minus trettongrader och blåst. Vi var tvungna att ha ett snöre sträckt över mössorna för att dom inte skulle blåsa bort! Och detta gjorde vi i fem timmar för fyra kunders skull! Kan bara konstatera att vi stod på fel ställe och i fel väder. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, fast det är ju roligare att skratta så då gör vi det! Vi stod och värmde oss med tankar på den symaraton vi skulle vilja ordna med Uppsytt och andra intresserade i Uppsalatrakten i vår. Tygterrier och jag lägger upp kläder på Uppsytt Shopen och Strömming säljer sina på Galleri Hemsytt i veckan som kommer.
PS: Lycka denna dag var att komma hem och sätta sig framför brasan med en kopp te! Tänk att man kan bli så lycklig!

söndag 21 november 2010

Uppsytt på Övre Slottsgatans julmarknad 28 november!

Kom till julmarknaden på Övre Slottsgatan i Uppsala första advent kl.12-16! Där kommer du hitta mig tillsammans med delar av Sykollektivet Uppsytt. Vi säljer färgglada och roliga barnkläder, perfekta för de egna barnen eller som julklapp.
Själv har jag koncentrerat mig på mössor i glada tyger. En av dem ser ni här på Lillebror! Mönstret har jag gjort själv med hjälp av en gammal utsliten köpemössa. Tyget kommer från JNY-design.

onsdag 10 november 2010

Tunique projektet




Tänk att det ibland kan vara så svårt att "få tummen ur" och göra saker man egentligen tycker är jätteroliga!? Jag måste ofta ha deadlines för att komma igång. Startandet av syblogg var bland annat en sådan påtryckningsfaktor för min klädsömnad. Som ny bloggare kände jag trycket att komma med nya inlägg och nya alster att presentera. Men sen efter ett tag blir ju det också vardag och inläggen kommer allt glesare. För att råda bot på det tänkte jag göra ett eget litet (stort?) knasprojekt. Jag blev så förtjust i den franska mönsterboken Tuniques -pour petits et grands att jag kände att jag i princip skulle kunna göra varje tunika i den OCH så får det bli!


Jag tänker sy varenda tunika i boken och i den ordning som dom kommer i! Varför det? Ja, varför det? För att jag ser det som en utmaning för mig själv. Inte i svårighetsgrad (dom verkar väldigt enkla), men som en liten tävling om hur lång tid det kommer att ta. Knäppt va? Enligt mina egna regler (ja, det här börjar låta allt mer galet) så är det inte förbjudet att sy annat emellanåt, men det medför ju också att jag blir klar med boken senare. Jag kanske blir klar om ett år (snabbare än så går det nog inte om jag känner mig själv rätt) eller så blir det ett evighetsprojekt som rinner ut i sanden och som jag hoppas att ingen längre kommer ihåg att jag ens har startat. Till en början tänker jag ändå ha en bild på projektet på bloggen som en påminnelse för mig själv vad jag borde ägna mig åt. För er som har orkat läsa inlägget ända hit kan jag meddela att tunika a är den ni ser på bilden. Den är gjord av farmors gamla bordsduk med lite spetsband till. Återbruk igen!



PS: Ni kan läsa mer om boken i det här inlägget
PS2: Tänkte ta med tunikan i en del av Höstutmaningen också!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...