söndag 30 januari 2011

Ta daa...ny maskin!!!

Med mycket vånda och stort besvär bestämde jag mig tillslut för att köpa en datoriserad Husqvarna symaskin. Jag har dragit ut på det ett halvår pga min velighet, men efter lite push från sykompisarna på syjuntan förra söndagen så beställde jag en Husqvarna Emerald 203 via Symaskinswebbshoppen. Det känns jättespännande att prova på maskinens alla egenskaper. Återkommer med det lite senare.

lördag 29 januari 2011

Va kul, vi är i tidningen!

Igår skrev Uppsala Nya Tidning en artikel om att hantverk har blivit inne igen och Sykollektivet Uppsytt fick vara med! Kul! Kollektivet är ju ett gäng syboggare från Uppsala som syjuntar tillsammans sedan hösten 2009. I april ska vi prova på symaraton i egen regi! Ska bli kul! På bilden ser ni Strömming posera vid symaskinen.

tisdag 25 januari 2011

Här regnar det mönsterböcker!

 Fick en önskad mönsterbok i julklapp. Frågan är bara när jag kan ta itu med den (med tanke på Tunique projektet)? Aja, det är ju bara angenäma problem. Det här i alla fall en finsk mönsterbok för vuxenkläder som heter Joka tyypin kaavakirja av Saramäki, Palmu och Piipo. I boken finns sex basmönster som man får tips om hur man kan göra om i olika svårighetsgrad. Fina, inspirerande bilder! Jag ser framemot att prova något ur den här. Bilderna är så illustrativa så jag tror att den går bra att följa även om man inte skulle vara finskspråkig.



PS: Onko joku suomenkielinen lukija jo tehnyt vaatteita kirjasta? Lähettäkää linkki jos teillä on kuvia. Olisi kiva nähdä!

lördag 22 januari 2011

Underbara Iris visa

 






















Av Strömmings underbara tyg Iris visa blev det en tröja till Storasyster. Mönstret är Ottobres Creative workshop 301. Tog dock ut halsringningen en aning.

 
Strömmings underbart mjuka ekologiska tyger hittar du här!


onsdag 19 januari 2011

Från dambyxor till pojkbyxor

Lillebror fick ett par till återbruksbyxor.

Mina gamla Espritbyxor blev ett par muddjeans! Jag behöll delar av innersömmen och gylfen. Fickorna är nya. På det här sättet gick det lite fortare än vanligt att sy.  

 

Mönstret är Majava 4/2010 från Ottobre. Jag gjorde ett par Blixtenbyxor i höstas från samma mönster.

 


måndag 3 januari 2011

Summering 2010

Få se nu, vad hade jag för önskningar för 2010?

Sytt mer vuxenkläder? -JAAA! Jag har verkligen kommit igång med vuxenkläder och det tänker jag fortsätta med. Delvis också via mitt knasiga Tunique-projekt!

Nope, ingen Cover Pro maskin än, men nu suktar jag mer efter en datoriserad vanlig symaskin. Någon som har tips eller erfarenhet av Husqvarnas Emerald 183?

Bra basmönster i förrådet?  Jag tror att jag har hittat ett bra basmönster i Ottobres Creative Workshop 301 beträffande tröjor till barnen och mig.


Vad jag sömnadsmässigt ser framemot 2011 är:
- en ny symaskin
-symaraton med Sykollektivet Uppsytt
-mer vuxenkläder!

Lite kuriosa från 2010

Blogginläggen som fick flest kommentarer under året:


Oh la la, jag tror att jag är kär...
 
Blus till vårutmaningen
Tack för alla fina och uppmuntrande
 kommentarer under året
 och Gott Nytt År på er alla!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...